Module 1 les 5: hoe ziet jouw toekomst eruit?

We gaan nu naar de toekomst kijken. Jouw toekomst en de toekomst van jouw bedrijf.

Je hebt nu een aantal stappen doorlopen in de voorgaande lessen om onder andere jouw waarden en drijfveren te achterhalen. Nu is de uitdaging om na te gaan denken over jouw toekomst en dit verder vorm te gaan geven.

 

Hoe zie jij jouw toekomst voor je? En dan de toekomst als het hebben over 1 jaar van nu? Wat doe je? Waar sta je? Hoe ziet jouw omgeving eruit?  Wat zou jij in de toekomst heel graag willen?

 

En wat als de toekomst waar we het nu over hebben 1 jaar verder is? Dus als we kijken naar over 2 jaar vanaf nu? Wat zou jij over twee jaar willen doen? Waar wil je staan? Wat wil je bereikt hebben?


Probeer hierbij niet in belemmeringen te denken, maar vul alles in wat er in je opkomt. 
En hoe is dit voor jou als je denkt aan 3 jaar vanaf nu? Of misschien 5-10 jaar vanaf nu? 


Ik neem je ook mee in deze vragen in het werkboek. Beantwoord de vragen daar. Geef er woorden aan en neem vervolgens de uitdaging aan om het ook visueel te maken. 

Dus maak jouw toekomst visueel op een visionboard.

 

Visionboard stappenplan:

  • Weet wat je wilt. Ontdek wat je wilt en maak dit zo specifiek mogelijk. Dus geen koffie, maar een cappuccino van Nespresso in een enkelwandig glas.
  • Zoek tijdschriften of andere materialen waar je afbeeldingen in kunt vinden. Zorg voor diversiteit in de materialen.
  • Zorg voor een fijne sfeer en setting. Voel je prettig als je met het visueel maken van jouw toekomst aan de slag gaat.