Module 4 Prijzen: inkomsten en uitgaven, uurtarief en verdienmodellen

In deze module gaan we aan de slag met de financiën. Hoe bepaal jij jouw uurtarief, hoe bepaal jij de prijzen? Onze ervaring is dat het bepalen van prijzen ontzettend ingewikkeld is. Want hoe weet je wanneer je goed zit? Vertrouw je je gevoel of doe je dit op basis van je verstand?

Hoe fijn zou het zijn als je een combinatie kunt maken van beide?! Dat je de prijzen gaat bepalen aan de hand van je verstand (dat je weet dat je winst gaat maken ) en dat de prijs die je gaat vragen goed voor je voelt.  

 

Als we het hebben over het verstand is het belangrijk om te weten wat jouw cijfers zijn. Vanuit hier kun je gaan starten met berekenen. Je moet weten wat je uitgaven zijn, zowel zakelijk als privé. Je moet weten hoe jouw begroting en jouw liquiditeitsbegroting eruitziet.  

De eerste les gaan we daarom aan de slag met het maken van een financieel overzicht. Wat zijn jouw uitgaven en welke inkomsten wil je zakelijk en privé. Vervolgens kunnen we kijken naar jouw uurtarief en hoe jij dit kunt bepalen.